Хетрик на Рууни вкара Юнайтед в Шампионска лига (видео)


И. Ангелов

Хетрик на Рууни вкара Юнайтед в Шампионска лига (видео)

Уейн Рууни блестя днес за Манчестър Юнайтед когато англичаните гостуваха на Клуб Брюж в Белгия за втората среща от плейофната фаза за класиране в групите на Шампионска лига. След победата на "Олд Трафорд" миналата седмица с 3:1 днес Юнайтед разби своя опонент с 4:0 и продължава към най-комерсиалното състезание.

В 20-ата минута днес резултатът бе открит от Рууни, който се възползва от прекрасно подаване на навлизащия по диагонала Депай, след който копна топката над вратаря за 1:0. В 36-ата минута Рууни намери Мемфис на прекрасна позиция за гол, но Дуарте спаси вратата си. 

В 49-ата минута при една атака на Юнайтед с много подавания Мемфис намери Ерера на ръба на наказателното поле, а той пусна топката за Рууни на празна врата и това бе 2:0. В 57-ата минута капитанът оформи своя хетрик, намерен от Мата за удар през краката на вратаря - 3:0.

В 63-ата минута крайният резултат оформи Андер Ерера, изведен с невероятно подаване по земя от половината на Юнайтед сам срещу вратаря - 4:0. В 80-ата минута Рууни успя да спечели и дузпа за Юнайтед, като преотстъпи изпълнението на резервата Ернандес. Чичарито обаче се подхлъзна при засилката и не нацели вратата. Малко преди края на срещата той пропусна и ново чисто положение да реализира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148