Ливърпул победи Борнемут минимално


И. Ангелов

Ливърпул победи Борнемут минимално

В последната среща от втория кръг на английската Висша лига, изигран в понеделник вечер, Ливърпул прие новака Борнемут на своя "Анфийлд" и успя да победи с минималното 1:0 благодарение на попадение от Кристиан Бентеке, дошло в първото полувреме на двубоя. Така "червените" се присъединяват към Ман Сити, Юнайтед и Лестър с перфектни резултати до момента.

Срещата започна добре за гостите, които вкараха гол чрез Елфих. Попадението обаче беше отменено, защото той си послужи с ръце срещу Ловрен в битката за висока топка преди гола. 

В 26-ата минута след един корнер Хендерсън центрира в наказателното поле, където Кутиньо се размина с топката, но Бентеке беше там да добави за 1:0 и да вкара своя гол номер 50 в Англия, както и номер 1 с цветовете на Ливърпул.

В 29-ата минута Хендерсън нацели гредата с удар от далечна дистанция. В 37-ата той бе повален от Градел в наказателното поле на противника, но съдията не отсъди.

Второто полувреме отново започна добре за гостите, с две положения пред крилото Ричи. В 60-ата минута отново той не остави никакъв шанс на Миноле с мощен удар, но той нацели гредата. До края Роджърс подходи с няколко дефанзивни промени и резултатът остана непокътнат, дори при пореден удар в гредата в добавеното време от Бентеке.

  Сподели
186