Азар лично поискал помощ от щаба на Челси (видео)


Н. Гавазов

Азар лично поискал помощ от щаба на Челси (видео)

Еден Азар лично се е обърнал за помощ към медицинския екип на Челси по време на мача със Суонзи от стартовия кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, шампионите не успяха да победят "лебедите" и така загубиха две точки на старта на сезона във Висшата лига. След мача мениджърът Жозе Моуриньо отказа да коментира работата на съдиите и по-конкретно на Майкъл Оливър. Изглежда, че това не е заради новите правила - според самия португалец, той не е искал още от първия кръг да бъде обвиняван, че подлага на натиск съдиите.

Жозе обаче все пак намери начин как да отвлече вниманието от загубата на две точки, нападайки собствения си медицински щаб. Главният коз на мениджъра е, че Ева Карнейро не е действала адекватно в ситуацията с падането на Еден Азар. Според Моуриньо, белгиецът е получил само лек удар и е бил изморен.

Според протокола, влизането на лекар на терена изисква медицинското лице да напусне полето с играча, който е получил помощта му. Това остави отбора на Челси с осем човека на терена, след като по-рано бе изгонен Тиби Куртоа.

Симон Джонсън от Evening Standard обаче твърди, че Азар лично се е обърнал за помощ към пейката на Челси, което е наложило Ева Карнейро и нейният помощник да действат бързо и да навлязат на терена без позволението на Моуриньо. Впрочем, тази информация се появи още по време на директното предаване на пресконференцията на наставника на Челси от ВВС. След критиките на Жозе към медицинския щаб, на страницата на онлаин-изданието бе съобщено, че Азар е поискал помощ от пейката на шампиона.

ВИДЕО

  Сподели
291