Мойс: Висшата лига не е това, което бе


Н. Гавазов

Мойс: Висшата лига не е това, което бе

Бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е на мнение, че големите пари са развалили Висшата лига. Както е известно, в момента шотландския специалист работи в испанския Реал Сосиедад, но Дейвид продължава да следи първенството на Острова и вече е направил извода, че Висшата лига вече не е тази, която е била по-рано.

"Нито една друга лига в света не може да се конкурира с Висшата лига във финансов план, макар че за отделни клубове като Байерн, Реал Мадрид и Барселона това не е невъзможно. Но парите в Англия подлагат мениджърите на още по-голям натиск и аз мисля, че вече видяхме свидетелства за това, че големите покупки не винаги водят до нещо добро", заяви Мойс.

"Някои медии се движат от фенско възхищение, предизвиквано от покупките. Може би през миналата година имаше прекалено много покупки, които не съответстваха на нивото и закономерно възниква въпрос: може ли в такива условия да прогресира млад играч? Мисля, че миналата година бе най-лошата, която съм виждал. Мисля, че голяма част от хората ще се съгласят с мен. Мачовете, които гледах не бяха нещо особено. Хората в Испания мислят същото", каза още шотландецът.

"Може би ние не наблюдаваме достатъчно количество млади британски играчи, които получават шанс. Няма как да се обърнеш и да кажеш, че си видял млад футболист и това е нещо ново. Струва ми се, че нас ни интересуват повече големите имена, големите пари. Бих искал да мисля, че британската аудитория е по-образована в това отношение", завършва Мойс.

 

  Сподели
90