Пул предприе действия срещу Стърлинг, пращат играча в дубъла


Н. Гавазов

Пул предприе действия срещу Стърлинг, пращат играча в дубъла

Ако Манчестър Сити не заплати 50 милиона паунда за крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг, футболистът най-вероятно ще бъде изпратен в дубъла на мърсисайдци. Както е известно, "гражданите" отправиха две оферти за неблагодарния младеж, като последната бе на стойност 40 милиона паунда с бонусите.

Ливърпул обаче е твърд в позициите си и няма намерение да се разделя с Рахим за по-малко от 50 милиона паунда.

Роденият в Ямайка футболист пропусна две тренировки с колектива на Брендън Роджърс през тази седмица, а преди десетина дни се разбра, че няма да участва в турнето в Азия.

Ако се докаже, че действията на Стърлинг са саботаж с цел продажбата му, то играчът ще бъде глобен със 70 000 паунда. В момента тече вътрешно разследване срещу крилото, но пресата не бе информирана за това, за да се избегне създаване на по-голямо напрежение около клуба.

Съобщава се, че собствениците на Ливърпул Джон Хенри и Том Върнър са останали "дълбоко разочаровани и много недоволни" от опита на играча и неговия агент да окажат натиск върху клуба, а също така и от последното изявление на Рахим относно мениджъра. Босовете са дали пълна свобода на своите представители в управата и треньорския щаб за справяне със ситуацията и да бъде защитен авторитетът на Ливърпул.

Едно от наказанията за Стърлинг е въвеждането му в дубъла и евентуалното му обявяване за продажба през януари. За играча това означава загуба на място в националния отбор на Англия и падане в стойността на футболиста - при новите условия претенциите на Стърлинг за голяма заплата не биха били удовлетворени от нито един клуб.

По-рано се разбра, че Сити няма да заплати 50 милиона паунда за Рахим.

 

  Сподели
375