Клоп очаква оферти от Англия


Н. Гавазов

Клоп очаква оферти от Англия

Бившият старши-треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп за пореден път заяви за своето предпочитание да работи в Англия. Напускайки Борусия в края на миналия сезон, 48-годишният специалист, който бе свързван с Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити, реши да си вземе малка пауза във футбола. След нея обаче Клоп е готов да се отправи в Англия.

"Ако някой ми позвъни, тогава ще си поговорим. За мен не е от значение, че дълго време ще се намирам на едно място. Децата ми са достатъчно големи, за да останат сами", заяви Клоп.

"Разбира се, знам за интерес на някои клубове към мен. Те са мислили за мен. Манчестър Сити? не мога да кажа нищо за това. Изпитвам гордост от това, че някои феновете ме виждаха начело на отбора. Но за мен не е важно да изпитвам гордост. Моята майка изпитва гордост", каза още специалистът.

"Най-важното са новите идеи, а не парите. Следващата крачка - това е важното. Мисля, че Англия е единствената страна, където ще работя след Германия, защото това е единствената страна, чиито език знам. Гледах Арсенал през последните десет години, те играят превъзходен футбол. Обожавам Венгер. Това е необикновен човек. Според мен, той трябва да бъде Сър Арсен Венгер", завършва Клоп.

 

  Сподели
160