Саутхемптън започва преговори с френски национал


Н. Гавазов

Саутхемптън започва преговори с френски национал

Смирявайки се с неизбежното напускане на Морган Шнайдерлин, Саутхемптън планира да провлече на негово място полузащитника на Олимпик Марсилия и националния отбор на Франция Жанели Имбула, съобщават френски източници. Според източника на информацията, през следващите няколко ще се състои първата среща между страните, като преговорите трябва да приключат през следващата седмица.

Както е известно, в сряда Шнайдерлин трябва да подпише контракт с Манчестър Юнайтед. През миналия сезон Морган игра важна роля в отбора на Роналд Купан, поради това сега "светците" трябва да намерят качествен заместник на французина.

По-рано през този месец пресата свързваше английския клуб с Жорди Клааси от Фейнорд, Идрис Гейе от Лил и Йохан Кабай от ПСЖ, но сега се твърди, че приоритетна цел за "светците" е Имбула.

22-годишният френски национал е в полезрението на Интер и Порто, но по-рано Жанели призна, че предпочита да опита силите си в Англия, а и финансовите възможности на италианците и португалците са по-малки от тези на англичаните. Саутхемптън е уверен, че 15 милиона паунда ще са напълно достатъчни за да бъде склонен Марсилия към сделка.

 

  Сподели
55