Моуриньо: В Испания се играят само по 3-4 мача на сезон


Н. Гавазов

Моуриньо: В Испания се играят само по 3-4 мача на сезон

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за първенството на Примера дивисион. Известно е сред футболната общественост, че конкуренцията и динамиката в испанския шампион са далече от тези на турнирите в Англия и големите отбори имат по няколко сериозни мача на сезон, което обяснява отсъствието на голям интерес към двубоите от Примера дивисион.

Жозе, който спечели титлата във Висшата лига на Англия през този сезон, напълно споделя това виждане.

"Бях в Испания и не ми хареса. не ми хареса, защото спечелих титлата с рекордните 100 точки, на сметката си имахме 12 гола, но при това изиграхме три или четири сериозни мача за цял сезон", заяви Моуриньо.

"Загубих борбата за титлата с 92 точки, но отново изиграхме само четири или пет мача. Ти чувстваш огромен натиск, трябва да побеждаваш във всеки двубой, за да станеш шампион. Там има огромна, огромна разлика между лидерите и останалите. Трябва да побеждаваш, да побеждаваш, да побеждаваш", продължава Жозе.

"Мисля, че разликата между Приемера и Висшата лига е огромна. Дали Барса и Реал могат да спечелят Висшата лига? Може би, а може би не. В другите страни можеш да вземеш срещи, в които не участват играчи от твоя отбор. Имах много такива мачове. През този сезон дадох почивка на основни играчи и загубихме от Бредфорд. Това е английският футбол. Ако видиш с 2:0 и допуснеш гол, в края настава истински ад и ти може да допуснеш още един гол и да завършиш наравно. Това е истината за Висшата лига. Нямаш време. Работата не е само в голямото количество мачове, но и в техния интензитет", завършва португалецът.

 

  Сподели
122