Ливърпул взе точка на гости на Челси


И. Ангелов

Ливърпул взе точка на гости на Челси

Само два кръга преди края на първенството в Англия Ливърпул се намира на 6 пункта от Топ 4 и Манчестър Юнайтед, след като днес тимът взе точка при 1:1 на "Стамфорд Бридж" срещу Челси. На практика това означава, че Ливърпул може да се изравни с Юнайтед до края, но головата разлика на "червените дяволи" е далеч по-добра (61:36 Юнайтед; 50:39 Ливърпул).

Днес домакините започнаха много добре срещата, като още в 5-ата минута при корнер Фабрегас центрира за Джон Тери и това бе 1:0. Той затвърди репутацията си на най-добър реализатор сред защитниците в историята на Висшата лига с 39 гола.

В 28-ата минута Фабрегас бе много близо до 2:0 при ситуация срещу Миноле. В края на полувремето обаче Ливърпул достигна до добро статично положение, от което Хендерсън центрира на втора греда, където Джерард бе оставен непокрит и с глава изравни резултата - 1:1.

Втората част започна с добро положение пред Кутиньо, който бе намерен от Стърлинг на добра позиция, но нацели мрежата от външната страна, заблуждавайки част от публиката, че това бе гол. Вилиан отговори с опасен удар в 55-ата минута. До края Роджърс на няколко пъти размести отбора си, но Ливърпул достигна само до положение за Кутиньо в края, което не промени резултата.

  Сподели
120