Моуриньо: Вярата на хората в английския футбол е под заплаха


Н. Гавазов

Моуриньо: Вярата на хората в английския футбол е под заплаха

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че наказанието на полузащитника Неманя Матич подрива вярата на хората в честността на английския футбол. Извършвайки грубо нарушение срещу сръбския футболист, Ашли Барнс не получи дори жълт картон. На свой ред бурно реагиралият Неманя бе изгонен от терена, а след това и наказан за три мача.

Лондончани успяха да намалят наказанието чрез подаване на апелация, но въпреки това Моуриньо е на мнение, че този инцидент може да има отрицателен ефект.

"Ти губиш вяра в честността, тъй като играч като Матич получава наказание, а друг футболист ще може да играе този уикенд. Няма никакви съмнения, че хората по целия свят се ококориха от това, как е възможно да се случи подобно нещо. Работил съм в много страни и добре знам какво означава английския футбол за всяка страна. Гледа се от милиони. Много е важно усещането за честност. Важното е, че хората мислят за английски футбол и завиждат на английския футбол. Мисля, че английският футбол не може просо така да загуби това", заяви Моуриньо.

"Например, след мача с Бърнли един важен вестник в моята родина излезе със заглавие: "Ние си мислехме, че това е възможно само в Португалия, но никога в Англия". Разбирате ли дълбочината на това послание? Колко дълбоки са тези думи? Английският футбол не може да загуби това. Не говоря "ще го загуби", защото моята привързаност към английския футбол се създаваше от дълго време и ми трябва много време, за да загубя вяра в неговата честност. Ни мисля, че стъпка по стъпка хората биват тласкани към това. Трябва да повишим вниманието си", завършва португалецът.

 

  Сподели
112