Арсенал победи на гости на Палас


И. Ангелов

Арсенал победи на гости на Палас

Арсенал влезе в челната тройка във Висшата лига на Англия, след като прескочи Манчестър Юнайтед след победата си на гости на Кристъл Палас с 2:1 в срещата от поредния двадесет и пети кръг на английското първенство. Заедно с победата на Суонзи над Юнайтед това означаваше, че след кръга артилеристите имат с точка повече от "червените дяволи".

Днес всичко започна с гол от дузпа, спечелена от Уелбек срещу Соаре и реализирана от Санти Касорла в 8-ата минута - 1:0. След попадението Палас показа добри атаки, но в края им доставянето на топката не бе добро от крилата към центъра. В добавеното време на първата част Оливие Жиру вкара за 2:0, когато Санчес изведе Уелбек по прекрасен начин, стигна се до спасяване на Сперони и гол от добавка за френското острие.

Второто полувреме бе подобно на първото, Арсенал изглеждаше под контрол, като в редки случаи позволяваше опасности за опонента. В 75-ата минута Пънчън бе близо до гол, последва ситуация и пред Боласие. 

В 94-ата минута след един корнер удар на Заха попадна в краката на Глен Мъри, който върна гол за 2:1. В последващата атака Боласие центрира за Мъри и той успя да нацели гредата за разочарование на феновете на домакините.

  Сподели
94