Тотнъм ще играе с Челси на финал


И. Ангелов

Тотнъм ще играе с Челси на финал

Лондонско дерби ни предстои във финалната среща на Капитал Уан Къп в Англия. След като във вчерашния ден Челси успя да надвие Ливърпул и да попадне във финала, днес Тотнъм успя да продължи към "Уембли" след равен 2:2 на гости на "Бромал Лейн" в Шефилд (при първа среща 1:0 за Тотнъм). Гостите успяха да открият чрез Ериксен, допуснаха обрат, но пак Ериксен донесе прогреса на своите в самия край.

Тотнъм започна добре днес, но първата по-голяма опасност бе именно пред вратата на гостите, когато Мърфи трябваше да се възползва от грешка на Ворм. 

В 28-ата минута Кристиан Ериксен стреля от пряк-свободен удар, спечелен от Стамбули, като вкара фантастичен гол. Тотнъм продължи да доминира с увереност до края на полувремето.

След почивката домакините показаха по-добра игра. В 77-ата минута те изравниха, когато Че Адамс вкара след ниското центриране на Флин от крилото, а само минута след това той направи пълен обрат, когато пак бе намерен на подобна позиция, този път от Мърфи - 2:1.

В 88-ата минута Хари Кейн пусна страхотна топка през средата на отбраната за Ериксен, който спокойно матира Хауърд с удар по земя, изпращайки Тотнъм на финал. 

  Сподели
91