Тотнъм със стъпка към финала в Капитал Уан


И. Ангелов

Тотнъм със стъпка към финала в Капитал Уан

В полуфиналната среща от Капитал Уан Къп в Англия, Тотнъм прие Шефилд Юнайтед на "Уайт Харт Лейн", успявайки да победи с минималното 1:0. Това ще е гол предимство преди втория мач от полуфиналната фаза, който ще се играе в сряда на "Брамал Лейн". Другият финалист в състезанието ще дойде от срещата Челси - Ливърпул на "Стамфорд Бридж" - след равенството им вчера (1:1).

В първата част голове не паднаха в Лондон, като Шефилд се държеше добре на терена, правейки разликата от 45 места в класиранията между отборите незначителна.

Във второто полувреме Тотнъм доминираше, но гол така и не падаше. В 65-ата минута Солдадо и Дембеле се появиха за Мейсън и Адебайор. Така в 73-ата минута Фертонген центрира за нападателя, който овладя в полето, а там МакЕвли игра с ръка и това бе дузпа.

Зад топката застана Андрос Таунсенд, който стреля силно, Хауърд успя да докосне топката, но не и да я избие и това бе 1:0. До края гостите не направиха много за да затруднят "шпорите", но все пак Кайл Уокър спаси своите в една от по-опасните атаки в 89-ата минута.

  Сподели
80