Арсенал взе победа от Етихад


И. Ангелов

Арсенал взе победа от Етихад

Арсенал се доближава на точка от Манчестър Юнайтед и Топ 4 на Висшата лига на Англия, след като днес успя да победи на гости на Манчестър Сити с 2:0 в среща от поредния двадесет и втори кръг на първенството. За победата днес блестя Санти Касорла, който реализира първото попадение и асистира за второто в срещата.

Началото на срещата бе изнервено от двата отбора, които опитваха да задържат в центъра топката и да атакуват по фланговете. В 24-ата минута Начо Монреал атакува, размени двойно подаване с Жиру в наказателното поле и бе повален от Компани за дузпа.

На бялата точка застана Санти Касорла и той вкара в горния десен ъгъл за 1:0.

В минутите след гола Арсенал действаше по-уверено и създаде още няколко атаки, като Сити разчиташе на контрата преди последните няколко минути от тази част, когато потърси натиска над опонента за да достигне гол. 

Това обаче не се случи и на почивката Йоветич се появи в игра на мястото на Джеймс Милнър. Веднага той донесе няколко изнервени момента пред вратата на гостите, но отново до гол не се стигна. В 56-ата минута в една бърза контра Рамзи не успя да се възползва от добро положение, а Сити продължи да контролира топката. В игра се появи и Франк Лампард в 63-ата минута.

4 минути след това обаче след статично положение Оливие Жиру вкара отново, възползвайки се от слабите действия на бранителите на Сити. В 76-ата минута Пелегрини пусна и Един Джеко в игра на мястото на Хесус Навас. Венгер подходи с изваждането на Рамзи и Санчес за Фламини и Гибс в опит да задържи резултата си, и това бе успешен ход в крайна сметка.

  Сподели
190