Пиърсън: Две дузпи в един мач е прекалено


Н. Гавазов

Пиърсън: Две дузпи в един мач е прекалено

Мениджърът на Лестър Найджъл Пиърсън сподели мнението си за мача с Ливърпул в рамките на 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, "лисиците" измъкнаха точката, след като губеха с два гола, един от които дойде след много спорна дузпа.

"Разочарован съм от решението на арбитъра да отсъди две дузпи срещу нас. В подобни моменти ти се иска реферите да използват видеоповторения. Но аз съм доволен от реакцията на моите играчи. Създавахме опасни положения, пристискахме съперника от самото начало на срещата. Но два пропуснати гола по този начин е прекалено. Моите футболисти отдадоха много сили в този мач и показаха, че имаме добър отбор. Напълно заслужено спечелихме точката", заяви Пиърсън.

"Създавахме опасни положения през цялата среща. Стараехме се организирано да играем в защита. Много се радвам на реакцията на футболистите на разочароващото първо полувреме. Наистина искам да се използват технологии и видеоповторения в спорните ситуации. Това ще е правилно решение за играта. Тогава всички ще са поставени в еднакви условия. Мениджърите винаги се намират под натиск за това, че от тях се очакват резултати, поради това ще е отлично, ако съдиите използват видеоповторения, за се взимат правилните решения", каза още наставникът на Лестър.

 

  Сподели
65