Куман: Имаме силите да завършим преди Арсенал


Н. Гавазов

Куман: Имаме силите да завършим преди Арсенал

Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман е убеден, че отборът може да завърши сезона в зоната на Шампионска лига и преди Арсенал. В момента именно "светците" са на четвърто място в класирането на Висшата лига на Англия, като днес ще приемат Арсенал, който е пети, изоставайки от своя конкурент само по допълнителни показатели.

Саутхемптън преодоля неотдавнашната си криза, по време на която отборът претърпя четири поредни поражения и от девет възможни точки успя да събере седем. Роналд вярва, че към финала на турнира възпитаниците му могат да изпреварят Арсенал.

"Вярва в това. Убеден съм, че сме способни да се сражаваме за място на върха в Лигата. Половината сезон е назад и вече играхме с всички отбори. Може би преди началото на сезона това бе нереалистична цел, но това се промени, отчитайки играта, която показваме. Висшата лига е силно съревнование, а те (Арсенал) играят още и в Шампионска лига. Това означава, че им предстои да проведат много мачове, а е трудно постоянно да поддържаш физическа свежест. Може би ще успеем да изненадаме хората", заяви Куман.

 

  Сподели
281