Шоу на Рууни в класика над Нюкасъл (видео)


И. Ангелов

Шоу на Рууни в класика над Нюкасъл (видео)

В среща от поредния осемнадесети кръг на Висшата лига на Англия, Манчестър Юнайтед прие Нюкасъл Юнайтед и победи с 3:1 за историческа победа номер 50 в мачовете, изиграни на "Боксинг дей" на острова. За победата днес блестя капитанът Уейн Рууни, който вкара първите две попадения в мача и асистира прекрасно за гол на Ван Перси.

В 23-ата минута резултатът днес бе открит, когато при една бърза контра на домакините Фалкао бе намерен в наказателното поле и плъзна топката за Рууни на добра позиция, а полузащитникът в тази среща не сбърка, включил се от дълбочина.

В 36-ата минута ситуацията се повтори, Фалкао спечели една топка за Юнайтед, Мата я изпрати към включил се в атака Рууни, и той отново не остави шансове на Олнуик да спаси.

В 53-ата минута в нова контра на домакините Рууни бе намерен в средата на терена, като копна топката далеч напред перфектно за главата на Ван Перси, който матира вратаря за трети път. След това положение срещата се доиграваше, но в една от по-добрите си атаки гостите стигнаха до дузпа, реализирана хладнокръвно от резервата Папис Сисе в 86-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126