Венгер: Резултатът е справедлив


Н. Гавазов

Венгер: Резултатът е справедлив

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за срещата от 17-я кръг на Висшата лига на Англия с Ливърпул. Както е известно, двата отбора не се победиха и завършиха при резултат 2:2, който френският специалист възприема като справедлив.

"Играта бе много интензивна. През първото полувреме на срещата ние действахме малко бавно, докато Ливърпул стоеше по-добре. Много често губехме топката. Това разочарова, защото не е привично за нас. Бе важно да изравним резултата преди почивката. Лалана и Коутиньо, заедно със Стърлинг ни отвориха много работа през първото полувреме, но ние им отговорихме със същото след почивката. Жиру не се чувстваше много добре, но вкара гол и оказа голямо влияние върху играта", заяви Венгер.

"Може би това е справедлив резултат, но сме разстроени от това, че допуснахме подобен гол. Когато добавеното време е много голямо, трябва да се отървеш от корнери и наказателни удари. Имахме достатъчно защитници в наказателното поле, но никой дори не се напрегна, когато Шкъртел вкара. Моята работа е да побеждавам. Когато водиш няколко минути преди края, на теб ти се иска да победиш. Но обективно погледнато, равенството е справедлив резултат", добави французинът.

 

  Сподели
238