Роджърс е доволен от Маркович


Н. Гавазов

Роджърс е доволен от Маркович

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че полузащитникът Лазар Маркович постепенно започва да намира своята игра в Англия. През лятото "червените" похарчиха за сърбина 20 милиона паунда. Адаптацията на Лазар към английския футбол протича изключително бавно и трудно, но Роджърс е оптимист и вижда и положителни неща в представянето на Маркович.

"Мисля, че той забележително завърши комбинацията (в мача с Борнемут от Купата на Лигата). Неговата енергия и майсторство бяха добри, той представляваше истинска опасност. Имаше нужда от време, за да се включи в процеса и ние го помолихме да бъде по-агресивен в своята игра. 15 минути преди края на срещата с Базел получи червен картон и това е неприятно, защото той наистина игра добре. Това бе онзи Маркович, когото наистина познаваме", заяви Роджърс.

"Играейки на тази позиция (на десния край на полузащитата срещу Борнемут), той бе великолепен. Добре работи в отбраната и почти без грешки избираше време за преса, поради това смятам, че по отношение на тактиката се справи отлично. Неговата скорост и движение с топката също бяха великолепни. Той притежава добро майсторство, това е добър футболист. Струва ми се, че за своите 20 години той постоянно прибавя", добави специалистът.

 

  Сподели
62