Юнайтед с класика срещу Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с класика срещу Ливърпул (видео)

Изключително ефективен пред гола Манчестър Юнайтед успя да победи Ливърпул с 3:0 днес на "Олд Трафорд" в среща от петнадесетия кръг на Висшата лига на Англия. С победата "червените дяволи" застават на 5 точки зад второто място и Манчестър Сити, а головете днес вкараха Уейн Рууни, Хуан Мата и Робин ван Перси.

Юнайтед откри резултата в 12-ата минута чрез Уейн Рууни. След добра атака на Валенсия от дясно, той не бе спрян от трима бранители, пусна топката за Рууни на границата на наказателното поле, а той прати Брад Джоунс в грешната посока за 1:0.

За Ливърпул Рахим Стърлинг имаше две прекрасни възможности в първата част, но бе лишен от гола от избраният за Играч на мача днес - Давид Де Хеа. 

В 40-ата минута Ашли Йънг получи възможност да центрира от левия фланг, той го направи на главата на Ван Перси, който отклони към Хуан Мата на втора греда. Испанецът се намираше в засада, но това остана незабелязано от страничния съдия и попадението с глава бе зачетено.

Втората част започна с положение пред Стърлинг. Лош пас назад от Еванс бе пресечен от него и сам срещу Де Хеа той пак не успя да вкара. В игра във второто полувреме се появи и Балотели, който на свой ред бе лишен от гола на три пъти от испанския вратар.

В 71-ата минута крайният резултат оформи Робин ван Перси, когато в една контра Рууни опита да центрира, но топката бе избита в Мата на дъгата, той намери Перси на добра позиция и холандецът не сбърка на опразнената от Джоунс врата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
151