Стив Брус е бесен на Крис Фой


Н. Гавазов

Стив Брус е бесен на Крис Фой

Мениджърът на Хъл Сити Стив Брус подложи на критика работата на рефера Крис Фой, който не посмя да изгони Гари Кейхил за симулацията му в съботната среща на "Стамфорд Бридж". Както е известна, фигурата на Фой стана централна в двубоя, който завърши с победа 2:0 за "сините". Реферът показа два жълти картона, включително нервите му не издържаха от постоянните претенции на играчите в синьо и два от картоните бяха за симулации. Съшо така Фой полаза директен червен картон на Том Хъдълстоун, а не посмя да накаже със същия цвят Кейхил, игнорирайки падането на защитника в наказателното поле на "тигрите".

"Попитаха ме, трябвали Кейхил да напусне терена и отговорът ми е: "Да". Особено, ако се отчита, че реферът вече предупреди двама играчи за симулации или гмуркания. Такива като Оскар, Азар и Вилиан се движат с голяма скорост и поради това най-малко докосване, контакт, може да стане причина за падане, но Кейхил е централен защитник на националния отбор на Англия", заяви Брус.

"Той можеше да получи червен картон още през първата част за нарушението си към Алуко. Това бе безразсъдно и опасно действие от негова страна. Но когато гледаш гмуркането му, оставаш с впечатлението, че се намираш на "Лебедово езеро". Трябва да се направи нещо и да се отървем от тези симулации, които все повече се наблюдават в играта", заяви Брус.

"Няма никакви оправдания за това. Той се гмурка, мислейки си, че Мейлер ще го докосне, а след това има нахалството да иска дузпа. В Испания ще заслужи аплодисменти, но хората гледат Висшата лига заради нейната честност и чистота. Това решение не изисква някакви трудности, тъй като реферът се намираше на девет метра от инцидента и трябваше адекватно да реагира. Том, спокоен като човек, бе толкова разочарован от решението, че извърши този ужасен фаул, който си е за червен картон. Но защо по-рано не бе изгонен Кейхил", добави специалистът.

 

  Сподели
119