Ван Гаал: Фалкао може да играе само 20 минути


Н. Гавазов

Ван Гаал: Фалкао може да играе само 20 минути

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал постави под съмнение перспективите Радамел Фалкао да остане в клуба, заявявайки, че към дадения момент колумбийският нападател е готов да играе не повече от 20 минути в мач от Висшата лига на Англия. Както е известно, "червените дяволи" заплатиха на Монако за наема на Радамел 6 милиона паунда. Самият футболист получава на "Олд Трафорд" 280 000 паунда на седмица.

Приносът на Фалкао в играта на отбора обаче е несъразмерен с инвестираните пари. Радамел успя да вземе участие само в седем мача за Юнайтед, включително и четири пъти като резерва, вкарвайки един гол. Нападателят нито един път не остана на терена през всичките 90 минути. Според слуховете, колумбиецът не е доволен от ситуацията и не иска да бъде резерва. Ван Гаал обаче не се интересува от реакцията на своя подчинен.

"Мен не ме интересува неговата реакция. Той трябва да се придържа към моята философия. Разбирате ли това? Аз съм тук именно заради това. Работата е в игровата форма. Нека поясня това с факти. След мача със Стоук той тренира два дни. Когато играхме във вторник, остана на терена 15 минути. Тренирахме след вторника, но след това не. Отработвахме отделни упражнения, но това не е пълноценна тренировка. Така стана, защото след два дни трябваше да играем само два дни след мача с Хъл Сити. Наложи ми се да организирам само възстановително занятие", заяви Ван Гаал.

"След това тренирахме, той добре работи в сряда, но в четвъртък играчите имаха почивка. На практика той проведе две тренировки и аз виждам в това принос. Голям принос - това е да играеш 45 минути за резерва, 60 минути или дори 90 минути, както го направи Джони (Еванс). Но с него не можех да постъпя така, защото Рууни бе контузен. Трябва да мисля какви играчи са нужни на отбора. На това ниво той може да играе не повече от 20 минути, защото ритъмът във Висшата лига е много голям", добави холандецът.

 

  Сподели
79