Венгер: Мога да върша работата си


Н. Гавазов

Венгер: Мога да върша работата си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все пак реагира на протестите на собствените си фенове, изразявайки увереност, че както преди е способен да се справя със своята работа. По време на съботната среща с УБА от Висшата лига на Англия почитателите на лондонския клуб издигнаха банер с надпис: "Арсен, благодарим за спомените, но е време да си кажем довиждане".

Наистина, недоволството на феновете може да бъде разбрано. Венгер оглавява Арсенал от 1996 година, но през последните няколко години не демонстрира високи амбиции. Освен това, сега Арсенал провежда най-лошият си старт на сезона за последните 32 години. Феновете имат претенции и към тактическите методи на Венгер.

65-годишният французин обаче продължава да вярва, че отлично се справя с работата си.

"Аз започнах да тренирам на високо ниво през 1983 година. Ако см напълно неграмотен в тактически план, тогава аз съм гении, тъй като съм успял добре да го скрия. Вижте, през последните 15 години ние постоянно се класираме за осминафиналите на Шампионска лига. Покажете ми друг отбор, който е направил подобно нещо. Мисля, че демонстрираме много висока стабилност, а това е всичко, което можем", заяви Венгер.

"Имали сме изкачвания и падения в лигата - наистина, това е така, но ти можеш да се върнеш само когато духът вътре в клуба е силен, здрав и единен. И мисля, че ние го имаме това, не един път демонстрирайки стабилност. Имаме достойнства и ги уважаваме. Мога да върша своята работа. Аз я върша с абсолютно раздаване от моя страна. Бих искал хората да поживеят с мен седмица и да видят как се трудя. Правя това, което обичам, но мисля, че го правя искрено и с абсолютно раздаване", каза още французинът.

 

  Сподели
111