Уелбек и Рууни вкарват за победата над Словения


И. Ангелов

Уелбек и Рууни вкарват за победата над Словения

Англия запази перфектния си рекорд от началото на квалификациите за финалите на Евро 2016, като сега вече е на 6 точки от втория в групата си, след като днес победи именно Словения с 3:1. За победата вкараха Дани Уелбек и Уейн Рууни, който отпразнува с попадение номер 44 своя 100-тен мач с националната фланелка.

До почивката и двата отбора не застрашиха особено своя опонент, като само Рууни изглежда създаваше атаки за Англия, а гостите разчитаха на редки статични положения. Във второто полувреме Рууни продължи да организира всичко за своите, като в 48-ата минута бе близо и до гол с глава.

В 58-ата минута обаче при статично положение Хендерсън опита да изчисти и вкара зад Джо Харт за 1:0 за гостите. Още в следващата минута обаче Рууни напредна в наказателното поле през двама и спечели дузпа, която реализира с мощен шут за 1:1.

В 66-ата минута Лалана стреля от позиция в наказателното поле, Ханданович изби топката на пътя на Уелбек, който вкара за 2:1. Отново Уелбек реализира в 72-ата, когато Гибс игра добре от ляво, подаде на Уелбек, а той навлезе в наказателното поле след двойно подаване със Стърлинг и не остави шансове на вратаря.

С победата англичаните заставатс 12 точки на 6 пункта пред Словения и Литва, която играе по-късно днес срещу Швейцария, която има само 3 точки.

  Сподели
115