Юнайтед се върна срещу Челси на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Юнайтед се върна срещу Челси на Олд Трафорд (видео)

Челси остава еднолично на първата позиция в класирането във Висшата лига на Англия, след като днес в среща от деветия кръг на първенството гостуваше на "Олд Трафорд" и Манчестър Юнайтед, срещата свърпи при 1:1. С точката"сините" се намират на 6 точки от третия Ман Сити, и на 4 от втория - Саутхемптън.

В първото полувреме двата тима действаха на сигурно, като по едно чисто положение се откри единствено пред Ван Перси и Дидие Дрогба, но и в двата случая вратарите на двата тима действаха много добре и до голове не се стигна.

Второто полувреме започна добре за Челси. В 52-ата минута Азар премина през няколко бранителя и се оказа сам срещу Де Хеа, но вратарят спаси ударът му в корнер, от където падна гол. Центрирането на Сеск Фабрегас на близката греда бе засечено от непокрит Дидие Дрогба с глава, а на гол-линията Ван Перси не действа добре, за да спре топката, като само я докосна преди тя да оплете мрежата за 1:0.

Челси продължи с положенията. В 69-ата минута Иванович бе близо до гол, когато проби на скорост в наказателното поле на Юнайтед. Ван Гаал опита да реагира с поставянето на младия нападател Уилсън в игра, на мястото на Мата, но след натиска на домакините до гол се стигна чак в добавеното време, когато първо Ди Мария спечели нарушение на добра позиция, в ситуация в която бе изгонен Иванович. Мария центрира от положението на левия фланг на главата на Фелаини, Куртоа спаси, но при добавката Ван Перси вкара за 1:1 и това бе всичко днес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131