Ван Гаал е недоволен от задържането на Ди Мария и Рохо в националния на Аржентина


Н. Гавазов

Ван Гаал е недоволен от задържането на Ди Мария и Рохо в националния на Аржентина

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази недоволството си относно това, че Маркос Рохо и Анхеел Ди Мария ще бъдат задържани в националния отбор на Аржентина, за да участват в приятелски мачове. В събота аржентинците ще играят в Пекин срещу Бразилия, а след три дни ще гостуват на Хонконг. В резултат на това, двамата футболисти ще се появят в Юнайтед само 72 часа преди мача с УБА, при това след полет от над 10 000 мили. Всичко това разстройва Ван Гаал.

"Още преди мача с Евертън говорех, че трябва по-добре да си вършим работата и да я усъвършенстваме. Именно поради това трябва да тренираме, но всички мои играчи заминаха. Остават контузените, които не могат да тренират. И сега трябва да чакаме", заяви Ван Гаал.

"Ди Мария и Рохо ще се върнат от Хонконг, след като са играли два приятелски мача. Ще се приберат изморени, след дълъг полет и аз не мога да ги изпратя веднага да тренират. И пак трябва да чакаме. Те ще имат само два дни до мача с УБА. Знам, че това е мой проблем и живеем в света на футбола. Аз също бях треньор на национален отбор, но това не е толкова лесно, повярвайте ми", каза още холандецът.

  Сподели
27