Юнайтед победи Евертън на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Юнайтед победи Евертън на Олд Трафорд (видео)

Манчестър Юнайтед успя да победи Евертън, когато прие мърсисайдци днес в поредния седми кръг от английската Висша лига. С победата Юнайтед ще събере 11 точки, колкото има Суонзи на четвъртата позиция на класирането. Днес Анхел Ди Мария и Радамел Фалкао вкараха за домакините, Нейсмит за гостите, а Бейнс пропусна дузпа в мача.

В 27-ата минута след полувреме доминация от Юнайтед, Ди Мария откри резултата, когато след една атака с много подавания Хуан Мата предостави топката на аржентинеца на добра позиция и с десен крак той пласира кълбото на правилното място.

В добавеното време на полувремето, Люк Шоу препъна Тони Хибърт в наказателното поле и Давид Де Хеа спаси лошо изпълнена от Лейтън Бейнс дузпа. Това бе първият му пропуск от 15 опита от бялата точка. 

В 55-ата минута Бейнс донякъде се реабилитира, когато центрира от левия фланг точно на главата на Стивън Нейсмит, който върна гол за гостите. В 62-ата минута Ди Мария получи възможност да стреля от далеч, направи го по земя, а в наказателното поле Фалкао отклони топката през Хауърд за 2:1. До края Юнайтед се прибра в отбрана, а Евертън не успя да стигне до гол заради няколко феноменални намеси от Давид Де Хеа, които си заслужава да бъдат видени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
111