Роджърс: Надявам се, че в националния ще се грижат за Стърлинг


Н. Гавазов

Роджърс: Надявам се, че в националния ще се грижат за Стърлинг

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс се надява, че Рахим Стърлинг няма да бъде претоварен в националния отбор на Англия. По-рано през сезона Роджърс загуби двама футболисти, които се контузиха, играейки за националните си отбори - полузащитникът Емре Джан и нападателят Даниел Стъридж.

Брендън се надява, че колегата му от "Трите лъва" Рой Ходжсън няма да претовари Стърлинг в близките мачове на националния отбор.

"Лесно е да се каже, че той е на 19 години и поради тази причина може да играе всеки ден. Това не е така. Убеден съм, че Рой Ходжсън ще направи така, че да спечели предстоящите двубои, но мисля, че няма нужда да претоварва играчите, когато водиш с комфортна разлика в резултата", заяви наставникът на Ливърпул.

"Вече загубихме Емре Джан когато младежите на Германия разгромиха своите връстници от Румъния на ужасен терен. Разбирам, че правото за вземане на решения е на треньорския щаб на Англия. Но съм и убеден, че те ще искат да получат максимума от своите футболисти. Тук съм не за да съветвам треньрите на националния отбор на Англия как да си вършат работата. Просто изразявам безпокойството си, както го прави всеки един мениджър в лигата", добави Роджърс.

 

  Сподели
55