Моуриньо: Пеп е плешив, защото няма наслада от футбола


Н. Гавазов

Моуриньо: Пеп е плешив, защото няма наслада от футбола

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отговори на неотдавнашните думи на наставника на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола. Както е известно, антагонизмът между двамата специалисти датира още от времето, когато португалецът водеше Интер, с който отстрани Барселона в полуфиналите на Шампионска лига, а по-късно и спечели турнира. По време на пребиваването на Жозе в Примера дивисион конфликтът се задълбочи и дори в един от мачовете между Реал и Барселона почти се стигна до бой между играчи и треньори.

По-късно пътищата на двамата се разделиха - сега испанецът е в Германия, а португалецът в Англия, но изглежда, че разстоянието и различните лиги не са пречка за размяна на реплики.

"Красотата във футбола зависи от тактиката, която треньорът избира. На мен ми се струва, че Моуриньо жертва зрелищността заради резултата. За него са важни само цифрите на таблото и той не получава удоволствие от играта", заяви наскоро Гуардиола.

Не закъсня и отговорът на Жозе: "Когато работата носи удоволствие, ти не си губиш косата. А Гуардиола е плешив. Той не се наслаждава на футбола".

 

  Сподели
91