Рохо може да не играе за Юнайтед през този сезон


Н. Гавазов

Рохо може да не играе за Юнайтед през този сезон

Аржентинският защитник на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо до този момент не е получил работна виза за Англия, заради възбуденото срещу него дело в Аржентина. През ноември 2010 година футболистът отпразнува своя преход в Спартак Москва в родния си град и в хода на празненството се скара със своя съсед Хуан Пабло Гомес.

В резултат на сбиване, Гомес получи многобройни рани по лицето и други части на тялото. Официалните обвинения срещу Рохо бяха предявени през октомври 2012 година, а през май тази година Гомес подаде втори иск.

В момента Рохо се намира в Мадрид и очаква среща с посланика на Великобритания за получаване на необходимите документ. За подписването на контракт с Манчестър Юнайтед Рохо пристигна на Острова с туристическа виза.

През седмицата Луис ван Гаал изрази увереност, че Рохо ще може да играе в мача с КПР, който ще се състои на 14 септември. Има вариант обаче, при който британските власти да не издадат работна виза на играча преди да завърши второто дело срещу него, а то може да се проточи през целия сезон, което означава, че аржентинецът няма да успее да помогне на тима си през сегашната кампания.

 

  Сподели
207