Салах: Знаех, че няма да бъде лесно


Н. Гавазов

Салах: Знаех, че няма да бъде лесно

Крилото Мохамед Салах заяви, че не съжалява за своя преход в Челси и се надява, че в скоро време ще може още по-често да излиза на терена. След своя януарски трансфер от Базел, 21-годишният футболист взе участие само в десет мача на "сините". Причина за това се явява високата конкуренция в състава на Жозе Моуриньо.

Салах обаче знае защо е дошъл на "Стамфорд Бридж" и се надява да се прояви в Англия.

"Знаех, че няма да бъде лесно да играя във всеки мач на Челси, защото на моята позиция има много добри играчи, но аз възнамерявам упорито да се трудя и тогава ще видим. Това е фантастичен преход за мен - да играя за толкова голям отбор е фантастично за всеки и аз се надявам, че ще мога да играя тук още дълго време и ще проведа забележителна кариера", заяви Салах.

"Освен това, тактиката на Челси с трима креативни играча зад нападателя много прилича на схемата на игра на Базел и това ми харесва. Способен съм да играя на всяка една от тези три позиции, но най-много ми харесва да съм отдясно, защото мога да се местя в центъра, използвайки левия си крак", признава египтянинът.

"Футболът в Швейцария и Англия се различава. Ако аз веднага бях дошъл от Египет във Висшата лига, може би щях да се проваля. Трябва да се движиш крачка по крачка. С Базел играх в Лига Европа и Шампионска лига, поради това натрупах опит за високо ниво", добавя Салах.

 

  Сподели
88