Ливърпул с победа, но втори (видео)


И. Ангелов

Ливърпул с победа, но втори (видео)

Ливърпул прие Нюкасъл в последния кръг от Висшата лига на Англия, и след като изостана в резултата рано в срещата, успя да постигне пълен обрат до 2:1 и да вземе точките. Те обаче не стигнаха за първото място в лигата, което отива при Манчестър Сити след днешната победа над Уест Хем.

В 20-ата минута днес падна първтото попадение, когато Гуфран надбяга Джерард по фланга и центрира остро в наказателното поле. Тук Шкъртел посегна да избие топката, но я запрати в мрежата си за 1:0.

Последва ново добро положение пред Гуфран, но Миноле се справи прекрасно. В 29-ата минута вратарят обаче не бе на мястото си, и топката отново се озова на прекрасна позиция в крилото, но Гуфран стреля твърде високо. Полувремето завърши с две ситуации пред Стъридж и Ливърпул изглеждаше сякаш се връща в мача.

След далеч по-силна игра във втората част и смяната на Фланаган със Сисоко и Алън с Кутиньо, Ливърпул достигна до обрат. В 63-ата минута Джерард изпълни пряк-свободен удар от далеч, като центрира на далечната греда, където Агер завърши за 1:1.

Само 2 минути след това всичко се повтори - Джерард центрира от пряк-свободен удар, завъртайки топката на втора греда, но този път там бе Стъридж за пълния обрат. В следващата минута Шола Амеоби бе изгонен за два бързи жълти картона - и двата за спор със съдията. В 87-ата минута и Пол Дъмет получи червен картон за цинично нарушение срещу Суарес. До края очаквано пред домакините се откриха още няколко възможности, но резултатът не се промени.

 

1 Манчестър Сити




86т.
2 Ливърпул




84
3 Челси




82
4 Арсенал




79
5 Евертън




72

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140