Шюрле е доволен от адаптацията си в Англия


Н. Гавазов

Шюрле е доволен от адаптацията си в Англия

Атакуващият полузащитник на Челси Андре Шюрле призна, че е доволен от това, как е протекла адаптацията му към английския футбол. През миналото лято играчът от националния отбор на Германия пристигна на "Стамфорд Бридж" от Байер Леверкузен. В началото той имаше проблеми, но след това ситуацията се промени. От началото на март 23-годишният Шюрле вкара пет гола, включително играчът успя да огорчи ПСЖ в четвъртфинала на Шампионска лига. Андре е доволен от начина, по който се развива дебютния му сезон в Англия.

"Разбира се, че ми беше трудно. Винаги имаш нужда от адаптация към играта, трябва да разбереш как се играе тук. Футболът в Англия е много бърз, много са физическите борби и на теб ти се налага повече да използваш тялото си", заяви Шюрле.

"Очаквах това, знаех за Висшата лига от видяното по телевизора и мисля, че нелошо се адаптирах. Играта ми се подобри, аз се чувствам по-силен на терена, тялото ми стана по-силно и изпитвам все по-голяма увереност. Постоянно се подобрявам, но съм доволен от това, което постигам в Челси и Англия към момента", добави немецът.

 

  Сподели
68