Джон Тери носи победата на Палас над Челси (видео)


И. Ангелов

Джон Тери носи победата на Палас над Челси (видео)

Кристъл Палас успя да си спечели две места в битката на дъното на Висшата лига на Англия, когато днес прие лидера Челси и успя да победи с 1:0. Макар гостите от "Стамфорд Бридж" да имаха своите положения, героични изяви в атака и автогол на Джон Тери дават възможност на Ман Сити и Ливърпул да оглавят класирането.

В първата част резултатът не се промени, като тук бе подмината една ситуация за дузпа за домакините, когато Боласие вероятно имаше основателни претенции срещу остро влизане от Гари Кейхил. Именно пред него и пред Андре Шюрле за Челси бяха двете по-добри положения до тук.

На почивката Давид Луис бе заменен от Оскар за гостите. Вместо това да даде импулс на Челси обаче се стигна до 52-ата минута, когато едно наглед безопасно центриране бе отклонено от капитана Джон Тери в собствената мрежа за 1:0.

Последваха положения пред "сините", но Сперони се справяше с добри удари на Азар и Оскар. Пънчън бе близо за домакините. В 74-ата минута Джером нацели гредата на Челси. Малко след това и Ледли пропусна златен шанс да удвои. В 88-ата минута резервата О'Кийф замалко не подари на Челси гол, когато върна лошо топката назад и Торес опита да прехвърли вратаря, но не успя.

 

1 Челси




69т.
2 Ливърпул




68
3 Манчестър Сити




67
4 Арсенал




64
5 Евертън




57

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158