Юнайтед планира да замени евротурнирите с приятелски мачове


Н. Гавазов

Юнайтед планира да замени евротурнирите с приятелски мачове

Ръководството на Манчестър Юнайтед започна да разработва вариант за минимизиране на загубите от непопадане на отбора в евротурнирите след края на сегашния сезон. Както е известно, "червените дяволи" са шести в класирането на Висшата лига на Англия, на 5 точки от петия Тотнъм. Освен това отборът отпадна от всички турнири за вътрешните купи, а загубата с 2:0 от Олимпиакос в средата на тази седмица поставя под въпрос по-нататъшното участие на тима в Шампионска лига.

Според информацията, от основните варианти се разглежда възможността за провеждане на приятелски мачове с отбори от Изтока, Китай и САЩ. Минималните загуби на Манчестър Юнайтед от непопадане в Шампионска лига и Лига Европа се оценяват на около 20 милиона паунда.

Както е известно, рекордьорът по титли във Висшата лига често получава предложения за провеждане на комерсиални приятелски срещи, но от клуба също толкова често отклоняваха офертите заради натоварената програма на отбора. Сега обаче Юнайтед се надява именно с участието си в подобни срещи да компенсира евентуалното си отсъствие от евротурнирите.

 

  Сподели
23