Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 20.02 - 24.02


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 20.02 - 24.02

В Испания се появи нов лидер - за първи път след 61 кръга Реал Мадрид еднолично оглави класирането в Примера дивисион. В Бундеслигата всичко изглежда предрешено - Байерн продължи победоносния си поход, докато най-близките му преследвачи се препънаха и едва ли има някой, който се съмнява, че баварците ще успеят да защитят титлата си. В Италия се състоя торинското дерби, а на Острова ветераните на Челси се справиха с Евертън.

Представяме ви: Dream Team за периода 20.02 - 24.02. Тактическа постройка 5-3-2.


ВРАТАР

Ралф Фарман (Шалке 04)

Тим Хилдебранд много трудно ще се завърне на вратата на Шалке 04. В последно време неговата резерва Ралф Фарман демонстрира много уверена игра. През миналия уикенд той запази своята врата срещу Майнц 05, извършвайки осем спасявания и един път успя да хване топката след опасно центриране.


Подгласници: Чех (Челси)

 

ЗАЩИТА


Стефан Раду (Лацио)

В двубоя със асуоло 27-годишният румънец отбеляза първото попадение за своите, а също така помогна на Паоло Канаваро да се разпише. На сметката на Раду има и четири успешни шпагата.


Рафиня (Байерн Мюнхен)

В мача с Хановер 96 Рафиня се отчете с две асистенции, показвайки също така висок процент точност на паса (93% 86 от 92).


Адил Рами (Милан)

Рами много успешно се вписа в игровата схема на Милан. В мача със Сампдория французинът вкара втория гол за "росонерите", които победиха съперника си с 2:0 и изненадаха голяма част от специалистите с добрата си игра. На сметката на Адил има и седем добри шпагата.


Джон Тери (Челси)

Капитанът на Челси след завръщането на Жозе Моуриньо на мениджърския мостик, преживява своята втора младост. Ако при Бенитес Тери бе трети в списъка с централните защитници, то сега Джон без съмнение е номер едно. Наистина, годините си вземат своето, скоростта на англичанина не е същата, но той продължава да бъде все така добър в избора си на позиция. В мача с Евертън Тери имаше много работа заради атакуващите футболисти на "карамелите". Получи си така, че именно Тери отбеляза толкова важното победно попадение за "сините", което остави лондончани на върха.


Патрис Евра (Манчестър Юнайтед)

Френският защитник за дълги години игра за "червените дяволи" си изгради имидж на един от най-добрите флангови играчи в лигата, а и в Европа. Също както и Тери, Евра загуби част от своята скорост, но компенсира това с феноменалната си работоспособност. Патрис понякога прави много лоши мачове, но ако погледнем на далечна дистанция, французинът си остава сред най-добрите в лигата на този пост. В мача с Кристъл Палас Евра не само се справи блестящо със задълженията си, но и участва във всички отбелязани голове.

Подгласници: Райкович (Хамбургер).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Робърт Снодграс (Норич)

Брадли Джонсън и Робърт Снодграс бяха футболистите от Норич, които в мача с Тотнъм създадоха всичко най-добро пред Лорис, неутрализираха средната линия на лондончани и организираха играта на "канарчетата". Изборът ни обаче падна върху Робърт, чиито удар в 47-та минута донесе победата за Норич и според слуховете спаси работата на Крис Хютън.


Джордан Хендерсън (Ливърпул)

В хода на този сезон много почитатели на английския футбол станаха свидетели на израстването на Джордан. 23-годишният футболист засия така, че понякога успява да затъмни дори своя съотборник Стивън Джерард. Хендерсън изпълнява огромен по обем работа, започвайки от опорната зона и завършвайки пред наказателното поле на противника. В мача срещу Суонзи на сметката на Хендерсън има два гола, единият от тях се оказа победен.

Томаш Росицки (Арсенал)

Чешкият полузащитник на Арсенал показва великолепен футбол през този сезон, като една от причините за това е отсъствието на травми. В двубоя срещу "черните котки" Росицки вкара прекрасен гол, но включването му в символичния отбор на FUTBOL TV не е само заради това. Едва ли не всички атаки на лондончани започваха от Томаш, при това чехът не забравяше да помага и на отбранителната линия. Няма нищо случайно в изявлението на Венгер след мача, че Росицки на 100% остава в отбора след края на сезона.

 

Подгласници: Ригони (Киево), Яя Туре (Манчестър Сити).

 


НАПАДЕНИЕ

Даниел Стъридж (Ливърпул)

Атакуващият дует на Ливърпул в лицето на Луис Суарес и Даниел Стъридж оглавява голмайсторската надпревара във Висшата лига на Англия. На сметката на уругваеца има 23 попадения, а на Стъридж - 18. Напоследък Суарес си взе малка почивка, но за сметка на това Даниел продължава да разстрелва чуждите врати. В мача срещу Суонзи Стъридж има два гола и асистенция.


Златан Ибрахимович (ПСЖ)

Поредният феноменален мач за шведския нападател, който в мача с Тулуза нанесе шест удара. Три от тях влязоха във вратата на "виолетовите".


Подгласници: Рууни (Манчестър Юнайтед), Карлос Вела (Реал Сосиедад).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Сам Алърдайс (Уест Хем)

"Големият Сам" заслужи не само званието "най-добър мениджър" на кръга, но и за месец февруари. След няколко провалени мача през декември-януари, много специалисти побързаха да отпишат "чуковете" от сметките. Алърдайс обаче е мениджър, който може да накара и мъртвите да работят. През февруари Уест Хем постигна четири победи в четири мача. Последният успех бе през изминалия уикенд, в който Саутхемптън стана жертва на лондончани. Ще е несправедливо, ако оставим работата на Алърдайс без внимание.

 

  Сподели
195