Масчерано: Ливърпул може да спечели титлата


И. Ангелов

Масчерано: Ливърпул може да спечели титлата

Бранителят на Барселона и бивш играч на Ливърпул, Хавиер Масчерано, вярва, че тимът от "Анфийлд" може да бъде считан за един от претендентите за титлата във Висшата лига тази година. 29-годишният Масчерано заговори, че следи активно бившия си клуб след трансфера към "Камп Ноу" в 2010-та година.

"Вече измина повече от половината кампания, а вижте Ливърпул къде се намира в класирането. Те се борят за титлата, не само за топ 4. Целта очевидно е класиране сред първите 4 отбора, но защо да не ги броим за титлата? Защо Ливърпул да не спечели короната?"

"Аз ги следя от близо от напускането си и този сезон е видно колко се подобриха. Те играят с увереност и са много добри. Аз съм много щастлив за момчетата там, защото аз все още имам приятели и си говоря с Джерард и Лукас. Те дълго време са там и заслужават това."

"Аз се насладих на времето си там. Ливърпул е топ клуб и винаги трябва да е в топ 4 на Висшата лига."

Масчерано продължи за Луис Суарес:

"Той е невероятен и понякога не можеш да го спреш. Той е страхотен играч за Ливърпул и за родината си. Не знам как се спира такъв играч. Няколко пъти играх срещу него, когато Аржентина срещна Уругвай и е много трудно. Той е перфектен за Ливърпул, защото понякога не е достатъчно просто да имаш достатъчно качество. Трябва и правилно отношение, характер. Той е важна част в това, което постига Ливърпул."

"Той е сред 5-те най-добри нападателя в света. Той наистина е толкова добър. Мисля, че може да помогне на Ливърпул да спечели титлата."

  Сподели
98