Челси пречупи Евертън в самия край (видео)


И. Ангелов

Челси пречупи Евертън в самия край (видео)

Челси прие Евертън в един от най-очакваните мачове на двадесет и седмия кръг на английската Висша лига. Днес след много отворен и любопитен мач двата отбора не успяха да си вкарат до третата от пет минути продължение, когато Джон Тери успя да реши всичко при статично положение - 1:0

Първото полувреме бе много интригуващо, защото изобщо не бе ясно кой от двата тима имаше превес по отношение на играта. Момчетата на Жозе Моуриньо започнаха силно, но не намираха добър завършек на атаките си, а Евертън постепенно навлезе в мача и в самия край някак се разминаваше с гола.

На почивката Моуриньо замени Оскар с Рамирес, и Челси отново започна добре. Към 62-ата минута и Торес се появи в игра за Вилиан, а след това и Шюрле за Ето'о. Леон Озмън бе заменен от Баркли за гостите, като и по фланговете заиграха Деулофеу и МакГийди вместо Миралас и Пиенаар. 

С най-добри положения в тази част се отчетоха Иванович, Рамирес и Торес, а МакГийди, Озмън и Миралас затрудниха Чех. Към края на срещата играта се премести само в полето на Тим Хауърд, а гостите се пропукаха 3 минути след края на редовното време, когато пряк-свободен удар от Франк Лампард намери пътя си към мрежата на Тим Хауърд с помощта на Джон Тери.

 

1 Челси




60т.
2 Арсенал




59
3 Манчестър Сити




57
4 Ливърпул




53
5 Тотнъм




50
6 Манчестър Юнайтед




45
7 Евертън




45
8 Саутхемптън




39

 

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117