Арсенал и Юнайтед не си вкараха (видео)


И. Ангелов

Арсенал и Юнайтед не си вкараха (видео)

Арсенал прие Манчестър Юнайтед на "Емирейтс Стейдиъм" днес в мач от двадесет и шестия кръг на Висшата лига на Англия. В нулевото равенство днес обаче видяхме много страхотни моменти, редица чисти положения, но гредата и намесите на вратарите днес лишиха зрелището от резултат.

В първата част на този мач ясно личеше, че и двата тима не искат да загубят срещата. Пасовете на домакините не бяха на достатъчно високо ниво, а Юнайтед не пресираше. По-добрите шансове бяха за Арсенал, но всичко по-интересно предстоеше, най-вече към края на срещата.

В 62-ата минута Валенсия изчисти от гол-линията един удар на Косчелни с глава и спаси своите. Последва спасяване на Шчесни за Арсенал при ситуация пред Ван Перси.

В 77-ата минута Жиру трябваше да вкара, когато се вклини между бранителите на Юнайтед и бе намерен с прекрасно центриране от Саня, но не направи контакт с топката от чиста позиция. В 79-ата минута Шчесни спаси своите, когато Рууни подаде по невероятен начин над отбраната за Ван Перси, който с глава от непосредствена близост стреля в Шчесни, а той изби в гредата.

В 84-ата минута Де Хеа се прояви с изключително спасяване при удар на Касорла с една ръка. В края на срещата Йозил получи шанс да вземе победата с пряк-свободен удар от добра позиция, но така и не падна гол днес.

 

1   Челси




57т.
2   Арсенал




56
3   Манчестър Сити




54
4   Ливърпул




53
5   Тотнъм




50
6   Евертън




45
7   Манчестър Юнайтед




42
8   Саутхемптън




39
9   Нюкасъл




37
10   Суонзи




28

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158