Адебайор носи победа на Тотнъм над Евертън (видео)


И. Ангелов

Адебайор носи победа на Тотнъм над Евертън (видео)

В една от най-очакваните срещи за двадесет и петия кръг на Висшата лига на Англия Тотнъм прие Евертън и успя да победи минимално на "Уайт Харт Лейн". Единственото попадение днес вкара Емануел Адебайор във второто полувреме, но срещата предостави и други любопитни моменти.

В първата част Тотнъм действаше доста припряно, и донякъде с късмет се добра до почивката без допуснат гол. "Карамелите" имаха доста възможности, но не действаха точно в завършващата фаза, като Озмън е главният виновник за неуспехите им. Миралас, Нейсмит и Коулман също бяха близо, а само Адебайор предложи някаква заплаха за Евертън.

В 65-ата минута резултатът днес бе открит, когато от нищото Уокър хитро пусна бърз пряк-свободен удар за Адебайор, който се справи с Коулман и с левия крак матира Хауърд в близкия ъгъл. Мартинес отговори с пускането на МакГийди и Деулофеу за Озман и Нейсмит, а Бейнс и Коулман започнаха да действат по-агресивно по фланговете. Евертън задържаше топката, но освен статичните ситуации пред Бейнс и опитите на Деулофеу за индивидуални действия, гостите не предложиха нищо.

 

1 Челси




56т.
2 Арсенал




55
3 Манчестър Сити




54
4 Ливърпул




50
5 Тотнъм




47
6 Евертън




45
7 Манчестър Юнайтед




41
8 Нюкасъл




37

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103