Ливърпул изригна срещу Арсенал (видео)


И. Ангелов

Ливърпул изригна срещу Арсенал (видео)

Ливърпул прие Арсенал на "Анфийлд" днес в мач от двадесет и петия кръг на Висшата лига на Англия, като домакините напълно унижиха своя съперник, повеждайки с 4 гола до 20-ата минута, а в крайна сметка и завършвайки срещата с победа 5:1. Единственото попадение за гостите вкара Артета от дузпа.

Още в 52-ата секунда след едно центриране на Джерард от пряк-свободен удар Мартин Шкъртел откри резултата от непосредствена близост, макар да останаха съмнения за засада. В 10-ата минута Шкъртел отново вкара, това стана отново след центриране на Джерард от корнер.

В 16-ата минута Суарес центрира по прекрасен начин по земя от десния фланг на втора греда, където бяха непокрити и Стърлинг, и Стъридж, но все пак Стърлинг вкара на празната врата. 4 минути след това след нова бърза атака Кутиньо изведе Стъридж на добра позиция и той матира отново Шчесни. Трябва да се спомене, че междувременно Ливърпул пропусна още 2 чисти възможности за голове до тук.

Последваха спокойни минути в срещата, в които Арсенал дори не опитваше да вкара гол. В началото на втората част Стърлинг вкара и нов гол за унижението на съперника. В 69-ата минута все пак Джерард извърши нарушение в наказателното поле и Артета върна попадение от дузпата. След поредица резерви от двата мениджъра след този момент срещата на практика се доиграваше.

1 Арсенал




55т.
2 Манчестър Сити




53
3 Челси




53
4 Ливърпул




50
5 Евертън




45

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
216