Евертън обърна Астън Вила (видео)


И. Ангелов

Евертън обърна Астън Вила (видео)

Евертън постигна пълен обрат срещу Астън Вила днес на "Гудисън Парк". След като рано гостите поведоха в този мач от двадесет и четвъртия кръг на Висшата лига на Англия, голове от Кевин Миралас и Стивън Нейсмит във второто полувреме донесоха нова победа за домакините.

Това бе победа номер 300 за Евертън в историята на Висшата лига, но тя бе трудно извоювана. Леандро Бакуна откри резултата днес в 34-ата минута, когато бе изведен в наказателното поле от Бентеке по чудесен начин, и прокара топката през краката на Тим Хауърд.

На полувремето обаче Роберто Мартинес прибегна до пускането на Пиенаар на мястото на Баркли и това подейства за Евертън. Той раздвижи играта и атаките на домакините започнаха да идват от силния ляв фланг. В 70-ата минута Джон Стоунс бе заменен от Стивън Нейсмит, и именно той изравни само 4 минути след това, когато бе намерен на добра позиция от Пиенаар.

В 85-ата минута пък Кевин Миралас вкара сензационен гол от пряк-свободен удар, след като завъртя топката над стената и през безпомощния Брад Гузан.

 

1 Манчестър Сити




53т.
2 Арсенал




52
3 Челси




50
4 Ливърпул




46
5 Евертън




45
6 Тотнъм




44
7 Манчестър Юнайтед




40
8 Нюкасъл




37

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109