Манчестър Сити разби Тотнъм, оглави лигата (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити разби Тотнъм, оглави лигата (видео)

Манчестър Сити се настани на първото място във Висшата лига на Англия, след като днес гостуваше на Тотнъм в мач от двадесет и третия кръг на първенството. "Гражданите" изиграха страхотен мач, побеждавайки с 5:1 своя опонент, но домакините играха дълго време с човек по-малко поради неправомерното изгонване на Дани Роуз, за което бе дадена и дузпа за гостите.

Сити бе по-активния отбор в началото на мача, а Тотнъм залагаше на опасни контра-действия днес. След няколко ситуации Агуеро откри в 15-ата минута след добра атака, завършила с чудесно подаване на Силва в наказателното поле, от където Агуеро успя да пласира топката по перфектен начин през Лорис.

Последваха силни минути пред Тотнъм и Адебайор, а Харт бе затруднен на 2 пъти. В 36-ата минута пък Ериксен центрира опасно от статично положение и Доусън вкара, но попадението бе отменено поради засада. В края на полувремето Агуеро напусна контузен за Сити и Йоветич зае мястото му.

Втората част започна лошо за Тотнъм. В 50-ата минута Дани Роуз бе изгонен за влизането си в краката на Джеко в наказателното поле. Неговите действия бяха чисти, но въпреки това бе отсъдена дузпа и младокът напусна игра. Яя Туре застана зад бялата точка и не пропусна.

2 минути след това и Джеко добави гол след нова прекрасна игра на Силва в наказателното поле. В 59-ата минута след корнер от Кристиан Ериксен Сити не успя да изчисти и Капу върна попадение за Тотнъм. Сити обаче доминираше в играта и стигна и до нов гол. В 78-ата минута Фернандиньо намери Йоветич на фланга, той навлезе в наказателното поле, освободи си място и стреля през краката на Кирикеш за 4:1. В самия край Венсан Компани също вкара след един корнер за "гражданите".

 

1 Манчестър Сити




53т.
2 Арсенал




52
3 Челси




50
4 Ливърпул




46
5 Тотнъм




43
6 Евертън




42

 

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
228