Ливърпул вкара четири на Евертън (видео)


И. Ангелов

Ливърпул вкара четири на Евертън (видео)

Ливърпул показа прекрасна игра и разпокъсаност в лагера на играчите си в победата с 4:0 над Евертън в мърсисайдското дерби, част от двадесет и третия кръг на Висшата лига на Англия. Ливърпул безапелационно унижи своя съперник, но към края на срещата видяхме искри на терена между играчите в червено.

Ливърпул започна много силно, като стратегията на Брендан Роджърс днес бе да действа на контра-атака. В края на срещата Ливърпул бе осъществил 223 точни подавания срещу 400 от своя опонент. След няколко добри положения рано в мача Джерард успя да открие в 21-ата минута, когато бе намерен от корнера на Суарес за гол с глава. В 33-ата минута Стъридж удвои след добро подаване от Кутиньо.

Само 2 минути след това английският нападател вкара нов прекрасен гол, прехвърляйки Хауърд. В 50-ата минута бе реализиран и последния гол в мача, дело на Суарес. Той отне топката далеч от вратата, надбяга Ягуелка и с точен удар матира отново Хауърд. 

В 54-ата минута Стъридж получи шанс да оформи хеттрика си от дузпа, но той пропусна. В 70-ата минута той действа егоистично и вбеси съотборниците си, а Роджърс смени нападателя бързо. До края Евертън опитваше да организира атаки, но липсата на острота така и не бе преодоляна.

 

1 Челси




52т.
2 Манчестър Сити




50
3 Челси




49
4 Ливърпул




46
5 Тотнъм




43
6 Евертън




42
7 Манчестър Юнайтед




40
8 Нюкасъл




37

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
192