Овиедо с двойно счупване на крака


Н. Гавазов

Овиедо с двойно счупване на крака

Защитникът на Евертън Брайън Овиедо получи двойно счупване на крака в срещата от 4-я кръг на Купата на Англия против Стивънидж. 23-годишният футболист, който в тази среща игра като крило, получи травмата, опитвайки се да блокира удар на противника. Саймън Хислоп толкова силно замахна, че попадайки на крака на Брайън, го счупи на две места.

Играчът на националния отбор на Коста Рика бе незабавно закаран в болница, където докторите решават въпроса за операцията му. Още снощи някои британски медии предположиха, че Овиедо е със счупен крак, но сега вече окончателно стана ясно за степента на травмата и това, че бранителят няма да може да участва на финалите на Мондиал 2014, където костариканците са в една група с англичаните.

Овиедо започна сезона на резервната скамейка, а след това с успех успя да замени контузения Лейтън Бейнс на левия фланг на отбраната и дори вкара няколко гола. Костариканецът толкова добре се представяше, че след оздравяването на Лейтън Роберто Мартинес не можеше да върне Овиедо на пейката и го преквалифицира в крило.

 

  Сподели
121