Драматична победа с дузпи на Съндърланд над Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Драматична победа с дузпи на Съндърланд над Юнайтед (видео)

Съндърланд и Манчестър Сити ще спорят на финал в Купата на лигата на Англия, след като днес "червените дяволи" бяха победени на дузпи от Съндърланд след един драматичен двубой на "Олд Трафорд". След като Юнайтед водеше в голяма част от срещата, Давид Де Хеа допусна досадна грешка в 119-ата минута, която донесе равенство, но само секунди след това Чичарито вкара нов гол и донесе дузпи, където домакините се провалиха.

Манчестър Юнайтед не изглеждаше много заплашително, макар да държеше инициативата в първото полувреме на този мач. При един корнер на Янузай обаче, Дани Уелбек отигра добре топката, за да намери Джони Евънс на празна врата за 1:0. 

Това остана разликата до самия край на тази среща, макар Янузай, Ернандес и Уелбек да опитаха удари в няколко добри ситуации. Единствено по-качествена игра за гостите показваха Адам Джонсън и Фил Бардсли, и в 119-ата минута последния успя да намери място и време да стреля от далеч, направи го слабо и право в Давид Де Хеа, но той изпусна топката в мрежата си по комичен начин.

Още в следващата атака обаче Аднан Янузай отново изработи добра ситуация в наказателното поле на противника, завършила с негово ниско центриране към втора греда, където Чичарито бе непокрит и изпрати срещата в дузпи, протекли по следния начин пред трибуната на гостите от Съндърланд:

1. Крейг Гарднър изпрати първата дузпа над вратата на Де Хеа - 2:2
2. Дани Уелбек също стреля над вратата на Маноне - 2:2
3. Стивън Флетчър стреля ниско и Де Хеа спаси - 2:2
4. Дарън Флетчър пласира топката точно до гредата по земя - 3:2
5. Маркъс Алонсо изпълни добре своята дузпа и изравни - 3:3
6. Аднан Янузай стреля слабо и позволи на Маноне да спаси - 3:3
7. Ки Сун-Йонг прати Де Хеа в грешната посока - 4:3
8. Фил Джоунс стреля над вратата - 4:3
9. Силен удар на Адам Джонсън бе спасен от Де Хеа - 4:3
10. Вито Маноне спаси и дузпата на Рафаел да силва и изпрати своите на финал - 4:3 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
202