Арсенал победи Астън Вила в дълъг мач (видео)


И. Ангелов

Арсенал победи Астън Вила в дълъг мач (видео)

Астън Вила прие Арсенал в мач от поредния двадесет и първи кръг на Висшата лига на Англия, а днес гостите от Лондон успяха да спечелят с 2:1 на "Вила Парк". Джак Уилшър и Оливие Жиру вкараха за артилеристите преди Бентеке да сложи край на 13-те си мача голова суша. Поради контузии за двата тима пък видяхме близо 15 минути продължение на двете полувремена общо.

Арсенал започна уверено и до 15-ата минута владееше над 75% от времето топката. Въпреки това Вила бе с по-добрия шанс в този период. Именно в 15-ата минута обаче Гнабри нацели със силен удар с топката Нейтън Бейкър в главата, като той бе заменен и изнесен на носилка след като няколко минути лекарските екипи опитваха да го повдигнат на крака.

В игра се появи Леандро Бакуна и Вила заигра в схема 4-4-2. Така в 34-ата минута Начо Монреал напредна по левия фланг, пусна топката към дъгата, където се бе пласирал Джак Уилшър, и той я насочи по земя към ъгъла на вратата за 1:0. 

Само 30 секунди след това Уилшър получи топка в центъра и я хвърли в наказателното поле за Жиру, който овладя и отново успя да намери мрежата. Първата част бе продължена с 8 минути, но повече голове не видяхме тук.

Втората част отново започна силно за Арсенал. В 58-ата минута обаче след едно от включванията си Начо Монреал опита да стреля в наказателното поле, бе блокиран от Рон Влаар, но изглежда получи травма на глезена при удара и отново бе загубено време от играта. Младокът бе заменен от завърналия се след травма Киерън Гибс малко след това, като в игра се появи и Томаш Росицки за Гнабри в 69-ата минута.

В 76-ата минута Кристиан Бентеке върна гол за виланите, когато получи добро центриране от Матю Лоутън от десния фланг, макар да останаха съмнения дали белгиецът е бил в засада преди завършека с плонж. Малко след тази ситуация пък Габриел Агбонлахор удари в главата Томаш Росицки при единоборство за висока топка, и с облято в кръв лице резервата бе заменена от Алекс Окслейд-Чембърлейн. При продължението с още 6 минути тук Бентеке и Касорла бяха близо до голове за двата тима.

1 Арсенал




48т.
2 Манчестър Сити




47
3 Челси




46
4 Ливърпул




42

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168