Тотнъм надви Юнайтед на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Тотнъм надви Юнайтед на Олд Трафорд (видео)

Манчестър Юнайтед прие Тотнъм в мач от двадесетия кръг на Висшата лига на Англия, а днес под ръководството на впечатляващия Тим Шерууд, гостите успяха да измъкнат победа с 2:1 от "Олд Трафорд". Така двата тима размениха местата си след челната петица в елита на Англия.

Юнайтед започна много агресивно срещата и бързо предизвика няколко ситуации пред Юго Лорис. Дани Уелбек и Крис Смолинг се разминаха с гола до 10-ата минута, домакините пресираха, но до гол не се стигна и след много на брой корнери.

В 36-ата минута Емануел Адебайор откри резултата и продължи прекрасната си форма, когато бе намерен по перфектен начин от центрирането на Кристиан Ериксен. До края на тази част Юнайтед продължи да доминира без успех.

В 50-ата минута Дани Уелбек отново имаше шанс да затрудни Лорис. В 59-ата минута той поиска дузпа за минималния контакт от Чирише в наказателното поле, но желанието му не бе изпълнено от Хауърд Уеб. Дейвид Мойс замени Смолинг и Карик с Кагава и Чичарито в 61-ата минута, като така Валенсия се оказа на десния бек. Именно той бе виновен и за гола на Ериксен 5 минути след смяната.

След като пусна център след гола обаче Юнайтед отговори мигновено чрез Дани Уелбек, който бе изведен от Янузай на добра позиция и копна топката над Лорис за красив гол. Попадението донесе самочувствие на домакините и те затиснаха своя опонент до самия край, като след множество ситуации пред Йънг, Чичарито, Уелбек, Рууни и Видич, Юго Лорис излезе като герой за своите.

 

1 Арсенал




45т.
2 Манчестър Сити




44
3 Челси




43
4 Ливърпул




39
5 Евертън




38
6 Тотнъм




37
7 Манчестър Юнайтед




34
8 Нюкасъл




33
9 Саутхемптън




27

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117