Арсенал и Челси не си вкараха (видео)


И. Ангелов

Арсенал и Челси не си вкараха (видео)

В понеделнишката среща от седемнадесетия кръг на Висшата лига на Англия Арсенал прие Челси в един от най-очакваните сблъсъци за кръга. Лошото време обаче ни лиши от качествен футбол и днес двата отбора завършиха при резултат 0:0. И пред двете врати обаче не липсваха положения.

Първата част бе за гостите от Челси, които завършиха със 7 положения пред противниковата врата срещу 0 от Арсенал. Франк Лампард нацели гредата в най-доброто положение за "сините", а Вилиан пропусна нов шанс при числов превес за Челси към края на полувремето.

Във втората част Арсенал показа по-добър футбол и създаде някои положения, докато Челси продължи да разчита на контрата. В 79-ата минута Жиру пропиля може би шанса на мача, когато от малък ъгъл стреля в страничната мрежа на врата след добра игра от Йозил. В 86-ата минута ново положение пред Жиру бе пропуснато. Гибс и Росицки играха добре по фланга и бекът потърси французина, който от много близо някак успя да изпрати топката високо. Последва добра възможност от корнер за Арсенал, при която Азпиликуета изчисти от гол-линията. В крайна сметка голове днес не паднаха.

 

1 Ливърпул




36т.
2 Арсенал




36
3 Манчестър Сити




35
4 Челси




34
5 Евертън




34
6 Нюкасъл




30

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
312