Юнайтед с лека победа над Уест Хем (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с лека победа над Уест Хем (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Уест Хем днес на "Олд Трафорд" в мач от поредния седемнадесети кръг на Висшата лига на Англия. Дани Уелбек блестя отново на върха на атаката за "червените дяволи", но се контузи рано във втората част и бе заменен от Хавиер Ернандес - Чичарито, който се отчете с отменен гол поради засада.

Още в 3-ата минута Юнайтед можеше да поведе, когато след корнер на Рууни, Клевърли стреля от близо и с невероятна изява Адриан спаси. В 13-ата минута Рууни си спечели пряк-свободен удар на дъгата и стреля неточно при изпълнението. В 26-ата минута обаче той изведе по-младия си колега в атака на добра позиция и с ляв крак Дани Уелбек откри резултата.

В 36-ата минута Уелбек и Янузай размениха пасове по левия фланг, след което белгиецът навлезе в наказателното поле, финтира бранител и завъртя топката в далечния ъгъл за 2:0. 

Във второто полувреме и Уест Хем създаде своите шансове, но с добри изяви се отличиха Евънс и Рууни в защита при корнери. В 54-ата минута Уелбек напусна контузен и в игра се появи Чичарито. Той вкара в 68-ата минута, когато бе изведен от Валенсия на добра позиция, но попадението бе отменено поради засада. 

В 72-ата минута пък Ашли Йънг се разписа с първата си изява минути след появата си в игра. Рууни предостави добра топка за крилото, и с неспасяем удар в ъгъла на вратата Адриан бе матиран. След този гол Юнайтед се отпусна и допусна гол. Това стана в 81-ата минута, когато Карлтън Коул бе изведен сам срещу Де Хеа и не сбърка. Този гол стана и по вина на влезлият в игра преди секунди Алекс Бютнер за Евра, тъй като левия бек покри засадата на нападателя и не бе в синхрон с колегите си.

 

 

1 Ливърпул




36т.
2 Манчестър Сити




35
3 Арсенал




35
4 Челси




33
5 Евертън




31
6 Нюкасъл




30
7 Манчестър Юнайтед




28
8 Тотнъм




27
9 Саутхемптън




24

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168